A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Magyar Péter: Nincs alkalmas jelölt Budapesten

Leadta voksát Magyar Péter is, aki sajtótájékoztatót tartott a szavazás után. A Tisza Párt vezetője azt mondta, azt javasolja a magyar állampolgároknak, hogy a múltat zárjuk le, és a Tisza jelöltjei be fogják bizonyítani, hogy a politika lehet szép.

Mohos Márton / 24.hu

A Tisza Párt a béke pártja, hangsúlyozta újfent, és azért fognak küzdeni, hogy megakadályozzák, hogy visszaállítsák a sorkatonaságot, és mindent el fognak követni a magyarok biztonságáért, illetve azért is, hogy

végre legyen egy valódi rendszerváltás Magyarországon.

Magyar arra kért mindenkit, hogy éljen a szavazati jogával. Újságírói kérdésre azt mondta, hogy olyan eredményre számít, ami talán a Holdról nem fog látszani, de a Karmelita kolostorból igen. Voltak nagyon megható részei a kampánynak, mondta, és szeretné egyesíteni a magyar családokat, és nem azt tenné, amit a kormány, ami inkább gazdasági migránsokat telepít be.

Az ötből négy szavazóívet vett fel, a főpolgármester-jelöltit nem, mert nem tud választani a jelöltek között.

Az egyikük a Fidesz-oligarchák jelöltje, a másik pedig Gyurcsány Ferenc jelöltje, a Tisza Pártnak pedig ezekkel az emberekkel nincs mit csinálni

– tette hozzá, jelezve: a megválasztott főpolgármesterrel ügyek mentén együtt fognak dolgozni.

Viccesnek tartja, hogy a Fidesznek jelenleg háborúpárti főpolgármester-jelöltje van, hiszen a háborúpártinak tartott LMP által támogatott Vitézy Dávidot támogatják. Szerinte átverték a szavazóikat Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével, és úgy látja, nincs alkalmas jelölt Budapesten.

Magyar elárulta azt is, hogy a XII. kerületben szavazott, és az MKKP-s Kovács Gergelyt támogatta, valamint Visi Piroska független jelöltre adta le szavazatát.

Nem ma fogjuk leváltani az Orbán-kormányt, jelezte, majd hozzátette, hogy később viszont a Tisza Párt lesz a kormány egyetlen kihívója.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik