A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

A Momentum magabiztosan megnyerhette Terézvárost, és nagy tapsot kapott az újabb behúzott kelet-magyarországi kisebb település

24.hu
24.hu

Talán nem lesz nagy meglepetés, de kijelenthetem, hogy Soproni Tamás a szavazatösszesítés szerint már magabiztosan megnyerte a VI. kerületet – jelentette be információi alapján Bedő Dávid. A Momentum parlamenti frakcióvezetője hozzátette: a feldolgozottság még nem teljes, a 2/3 még billeg, de reméljük az is meglesz. Soproni – aki a párt elnökségi tagja – 2019-ben is magabiztosan győzte le az addigi fideszes polgármestert Terézvárosban. A vastaps és az ujjongás nem maradhatott el az egyébként kifejezetten jó hangulatban zajló eredményvárón.

Béres Márton / 24.hu

Kevesebb mint öt perccel később Hajnal Miklós országgyűlési képviselő lépett fel a színpadra, „remélhetőleg már egyre gyakrabban fogunk tudni jó hírekkel szolgálni”, mondta. Keszthelyen Tóth Gergely független, de több ellenzéki párt mellett általuk is támogatott polgármesterjelölt – információik szerint  – szintén megnyerte a választást. Úgy tudjuk, hogy nagy győzelem született, ugyanis a nyolc helyi egyéni kerületből hetet megnyertek Tóth jelöltjei a Zalai városban – mondta a politikus.

Kicsit korábban talán a másik két jelöltjének szólónál is nagyobb vastaps szakította félbe a beszélgetést a nagyteremben, ugyanis 100 százalékos feldolgozottság mellett Kosztin Mihály, a Momentum polgármesterjelöltje 13 év fideszes vezetés után megszerezte Vámospércset. A kisváros még Debrecentől is keletebbre fekszik. Az eredményvárók örömét fokozhatta, hogy nem ez az első kelet-magyarországi kistelepülés, amit a liberális párt behúzott.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik