Belföld

Ősszel indul az új háziorvosi ügyeleti rendszer Budapesten

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Októberben indul az új ügyeleti rendszer Budapesten – árulta el a Háziorvosok Online Szervezete által rendezett konferencián pénteken Takács Péter.

Keczéry Attila zuglói háziorvos, aki jelen volt a konferencián, megerősítette az egészségügyért felelős államtitkár információit, és lapunknak azt mondta: a bevezetés időpontján kívül más részletet nem árult el, csak annyit, hogy az erről szóló rendelet a választás másnapján, vagyis hétfőn jelenik meg. 

Tavaly február 1-jétől másfél év tesztidőszak után Hajdú-Bihar vármegyében indult az új ügyeleti rendszer, amelyet fokozatosan vezettek be az ország összes megyéjében. Az ügyeleti feladatok koordinálása kikerült az önkormányzatok feladatai közül, és átvette az Országos Mentőszolgálat.  Egy évvel később, idén februárban az utolsó két vármegyében, Fejérben és Pesten is elindult az immár az OMSZ által szervezett ügyeleti ellátás. 

Komplexitása miatt Budapest az utolsó, ahol átalakítják az ügyeletet. Csató Gábor, az OMSZ igazgatója áprilisban az InfoRádióban arról beszélt, hogy a következő hónapokban csatlakozik a főváros az új rendszerhez, és elárulta azt is, a sürgősségi osztályokhoz telepítik az ügyeleti telephelyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik