Belföld

Pikó feljelentést tesz, mert 82 szavazópolgárt jelentettek be a lakásba, ahol a fideszes jelölt is lakik

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A választás rendje elleni csalást gyanít Pikó András, a VIII. kerület polgármestere, aki a Facebookon azt írta, feljelentést tett az ügyben. Pikó szerint a választási névjegyzékben tűnt fel nekik, hogy Józsefváros 3-as körzetében két társasházi lakásban 171 négyzetméteren 82 választópolgár van nyilvántartva.

Ebben a körzetben szerintük

közel 200 fővel nőtt nőtt a névjegyzék az elmúlt két hónap alatt, ez olyan szokatlan körülmény volt, ami a választás tisztaságát sértő cselekmények gyanúját veti fel.

A két lakás az ingatlan tulajdonlapja szerint Nyári Dezsőné tulajdonában van, miközben a választókerületben a Fidesz-KDNP a szintén az ebbe a lakásba bejelentett Nyári Dezsőt indítja.

Pikó egy hangfelvételről is beszél, amelyen ismeretlenek beszélnek arról, hogy a Fidesz emberei kérésére jelentkeznek át a VIII. kerületben, amiért húszezer forintot kapnak, de cserébe a Fidesz jelöltjére kell szavazni.

Az általunk hallott felvételen azt mondja az egyik beszélő, hogy egy fehér Mercedesszel közlekedő férfi adott 20 ezer forintot neki a fenti okból. Mindkét felvételen arra tesznek utalást, hogy a szavazatvásárlás egyik szervezőjének azt ígérték, ha nyer a Fidesz, akkor segítenek neki helyben valamilyen éttermet vagy hasonló helyet megnyitni, önkormányzati helyiség átadásával

– írja. Pikó szerint a felvételeken konkrét nevek hangzanak el, mint akik az átjelentkezések szervezésében részt vesznek Nyári megbízásából, akinek a fia képviselőjelölt, és rá kell szavazni. A „fehér Mercedes pedig az egyik felvétel szerint egy Dezső emberé, aki a pénzt is adta, és akivel találkoznia kellene annak, aki be akar jelentkezni adott lakcímre pénzért cserébe”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik