Belföld

Karácsony: Magyar Péter és Vitézy Dávid között van egy óriási különbség

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Karácsony Gergely a Partizánnak adott interjújában elmondta, hogy Magyar Péter és Vitézy Dávid között szerinte van egy óriási különbség – Magyar Péter szakított a a múltjával, de Vitézy ezt nem tette meg.

Ő egy ellenzékinek mázolt fideszes jelölt, ő Orbán Viktor jelöltje

– mondta Karácsony. Szerinte, ha Vitézy főpolgármester lenne, akkor ez annak köszönhető, hogy Rogán Antal és Kubatov Gábor felpörgette a propagandagépezetet. Karácsony kiváló színésznek nevezte Vitézyt, aki szerinte visszatért a gazdáihoz. Karácsony szerint az esélyei nem változtak, de azt elismerte, hogy izgalmasabb lehet a vége.

Karácsony arról is beszélt, hogy a mai napon megkérte az MSZP-t, hogy lépjen vissza az MSZP-jelölte Józsefvárosban. Hozzátette azt is, hogy a fővárosban az ellenzéki pártpolitikusok között az elmúlt években jó kapcsolat alakult ki, de ez nem már nem igaz nagyobb szinten, a pártok esetében.

A főpolgármester szerint nagyon árulkodó volt Szentkirályi Alexandra kampánya, mert például egyszer sem hangzott el tőle, hogy szavazzanak rá, és Orbán Viktor sem mondta ki Szentkirályi nevét egyszer sem. A Partizán főpolgármesteri jelölti vitájával kapcsolatban Karácsony úgy beszélt, hogy annak a hangulata Vitézy miatt túlságosan agresszív volt, ő jobban szereti az olyan diskurzusokat, amely szakmai érvek mentén folyik.

Karácsony úgy véli, hogy a Fidesz azért döntött most Szentkirályi visszaléptetése mellett, mert most alakult ki a Vitézy mellett egy olyan ellenzéki tábor, amelyet Karácsonyék már nem tudnának visszacsábítani, a főpolgármester szerint azonban ez nem így van.

Műsorvezetői kérdésre, miszerint Karácsony a Fidesz emberének tartja-e Ungár Pétert, a városvezető igennel válaszolt.

Arra a megjegyzésre, hogy két évvel ezelőtt Karácsony még Ungárt ajánlotta a választók figyelmébe, a főpolgármester úgy reagált, hogy azóta megváltozott az LMP politikája és Ungár a NER érdekeit kiszolgálva használja a pénzét. Karácsony azt is elmondta, hogy az ő kampánya legfeljebb 100 millió forintba került (ez Vitézy kampányának minimum a fele), amit az MSZP, a Párbeszéd és a kisebb adományozók adtak össze. A megállapodás szerint a DK az európai parlamenti választási kampányt finanszírozta.

Ez nem egy lefutott meccs, és nagyon magabiztos vagyok, mert tudom, hogy ebben a városban ezek az ócska politikai trükkök lelepleződnek – tette hozzá Karácsony. Kiemelte azt is, hogy egy sokszínű ellenzék van, amelyek közül a mai napon már egyik sem támogatja Vitézy Dávidot.

Visszatérve arra, hogy miért indította el a kormányoldalt Vitézyt, Karácsony kijelentette, hogy annak pártpolitikai okai voltak és nem városstratégiai, most viszont a trójai falóból kiugrott Orbán Viktor. A kormánnyal való jó viszony jót tenne a városnak, jegyezte meg a főpolgármester, de ezzel együtt meg kell tartania azokat az elveket, amelyek mentén most is működik.

Ha valaki Orbán Viktor segítségével lesz főpolgármester, annak benyújtják a számlát,

húzta alá, majd hozzátette, hogy Vitézy programja semmiben sem különbözik az ő programjától, csak Karácsony nem ígér olyat, amit nem tud teljesíteni. Ez a város akkor tud fejlődni, ha nem törik meg a gerincét, Vitézy megválasztása azt jelentené, hogy Budapest bekussol – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik