Belföld

Ungár Péter a saját vagyonából 220-250 millióval szállt be Vitézy Dávid kampányába

Vörös Szilárd / 24.hu
Vörös Szilárd / 24.hu

220-250 millió forint értékű anyagi támogatást nyújtott Ungár Péter, az LMP társelnöke saját vagyonából Vitézy Dávid főpolgármesteri kampányához – ezt az LMP társelnöke, EP-listavezetője árulta el a Szélsőközép YouTube-csatornán futó, Vágatlanul című műsornak adott interjújában.

El fogunk számolnia ennek a részleteivel, de én vagyok a legnagyobb adományozója

– mondta Ungár, aki azért szállt be a kampányba, mert hisz benne. „Úgy gondolom, hogy sikeres lesz és jó állításokat fogalmaz meg. Az egész fasza” – tette hozzá.

A beszélgetés során Ungár Karácsony Gergely vádjaira reagálva elmondta, hogy Vitézy túlságosan autonóm személyiség ahhoz, hogy a Fidesz jelöltje legyen. „Ezért vagyunk mi a jelölőszervezete, mert nálunk lehet autonóm személyiségnek lenni” – mondta Ungár, hozzátéve, hogy Vitézy programjában az LMP hozta a szociálpolitikai részt, miközben az olyan városfejlesztési vitákat, mint a Galvani híd és a Déli körvasút, „példás kulturáltsággal rendezték”.

Kapcsolódó
„Egy csomó mindenben megelőzte a korát” – a közlekedés-megszállott és Budapest-mániás Vitézy Dávid portréja
Miként lehetett 25 évesen BKK-vezérigazgató? Személyes vagy szakmai volt a konfliktusa Tarlós Istvánnal? Miért ült be a kormányba a Budapesti Fejlesztési Központ szétverése után? Kapcsolatainak vagy a tehetségének köszönheti a sikereit? Egyáltalán: milyen vezető Vitézy, aki most főpolgármester lenne? Portré.
Kapcsolódó
Vitézy Dávid: Ez Lázár középső ujja, de Orbán Viktor hagyja, hogy így történjen
Gáz volt a CEU elzavarása, de a MÁV ennél fontosabb ügy. Vitézy Dávid szerint Orbán Viktor szereti Budapestet, ennek ellenére történik a fővárosban az, ami. Interjú a NER-ből kicsekkolt várospolitikussal, aki sosem volt jobboldali, zöldnek tartja magát, ma viszont már egy MSZP-s polgármester a kedvence, ám nem zárja ki a Fidesszel való együttműködést sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik