Belföld

Gulyás Gergely meglátogatja Karsai Dánielt 

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A jövő héten meglátogatja Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Karsai Dánielt – derül ki az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász Facebook-bejegyzéséből. Karsai bocsánatot is kér Gulyástól, miután úgy egyeztek meg, hogy előzetesen erről a találkozóról a nyilvánosságot nem tájékoztatják, viszont testvére tegnap az ATV-ben a műsorvezető kérdésére elárulta, hogy lesz találkozó.

Ezzel viszont nem tartottam be Gulyás úrnak tett ígéretemet, ezért elnézést kérek tőle. Én a találkozóval kapcsolatban annak megtörténtéig semmi többet nem mondok róla. Tisztelettel arra kérem a sajtó munkatársait, hogy Gulyás úrtól se kérdezzenek erről semmit. Szerintem van elég egyéb téma is

– olvasható Karsai oldalán.

Az ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász szerint a betegség utolsó szakasza vegetatív létezés, mindenfajta értelem és méltóság nélkül. Az ügyvéd azért küzd, hogy az embernek legyen joga méltósággal befejezni az életét Magyarországon. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága hamarosan dönt beadványáról, amelyben kérte, kötelezzék a magyar államot olyan jogszabályok megalkotására, amelyek lehetővé teszik az életvégi döntés szabadságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik