Belföld

Üres konzultációs ívekkel terítették be a Kossuth teret, cirill betűkkel üzentek Szijjártónak

aHang
aHang

Közel 2000 négyzetmétert borított be az aHang üres konzultációs ívekkel, írják közleményükben.

Mint fogalmaznak, csütörtökön napközben a Kossuth térre szerveztek akciót, ahol több tucat aktivista a korábban összegyűjtött érvénytelen konzultációs ívekkel terítette be az Országház előtti területet. Az akció célja egyrészt az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy közpénz milliárdokból finanszírozzák Magyarországon a pártpropagandát, miközben a valódi ügyeket megpróbálják a lehető leginkább elhallgatni, közölték.

aHang

Másrészt az aHang üzent Szijjártó Péternek is a nemrégiben kirobbant orosz hekkertámadás kapcsán: a tér közepére, a konzultációs ívekre óriási cirill betűkkel írták ki, hogy

szuverenitás?

A szervezet oldalán petíció is indult nemrégiben, amelyben a külügyminiszter lemondását és az ügy teljes körű kivizsgálását követelik, ezt idáig 15 ezernél is többen írták alá.

„Az elmúlt időszak történései végett arra is rá akarunk világítani, hogy talán az ország szuverenitásának védelmét jobban szolgálta volna, ha a nemzeti konzultációra költött pénzt a kibervédelem fejlesztésére fordítják” – foglalta össze az akciót Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik