Belföld

Egy órán át küzdöttek a rendőrök és a mentősök egy turista életéért az Andrássy úton

Rendőrök élesztettek újra kedd este egy 74 éves turistát Budapesten, az Andrássy úton. A BRFK közleménye szerint két terézvárosi járőr vette észre, hogy összegyűlt egy kisebb csoport.

Amikor odamentek, akkor látták, hogy egy mozdulatlan nő fekszik a földön és egy férfi pont azt próbálta megállapítani, hogy vannak-e életjelei. A járőrpár azonnal a segítségre szoruló nőhöz sietett, akinek nem volt kitapintható pulzusa, s nem lélegzett.

Tóth Norbert és Mihály Roland őrmesterek azonnal értesítették a mentőket, és megkezdték a 74 éves nő újraélesztését. A rendőrök felváltva folytatták a mellkaskompressziót, majd az életmentésbe bekapcsolódott egy újabb rendőri egység, Demeter Ferenc és Szabó Zoltán Lajos őrmesterek is.

A mentők pár perc alatt a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az újraélesztést, a rendőrök pedig az ő irányításukkal folytatták az ellátás segítését. Végül majdnem egy óra elteltével volt kimondható, hogy a küzdelem sikerrel járt, addigra tudták stabilizálni az idős asszony állapotát, akit a mentők kórházba szállítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik