Belföld

Visszarakták a Ferencvárosban megtalált első kerületi választási plakátokat

A múlt héten szólt a rendőrség, hogy több mint kétszázötven leszaggatott plakátot találtak a kilencedik kerületben egy vasúti kerítés mellett.

Ismét kihelyezték a párbeszédes aktivisták az I. kerületben azt a több mint kétszázötven eltávolított választási plakátot, amelyeket még a múlt héten találtak meg a rendőrök a Ferencvárosban egy vasúti kerítés mellett – derült ki a Párbeszéd I. kerület közleményéből.

V. Naszályi Márta kerületi polgármester korában annak a vélekedésének adott hangot, hogy egyedül a Fidesznek állhatott érdekében, a plakátok eltávolítása, bár azt nem részletezte, hogy pontosan miképpen. Az ügyben akkor megkerestük Böröcz Lászlót, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét is, aki tagadta a vádakat, viszont hasonló cselekményekkel vádolta V. Naszályi Mártát.

A rendőrség az ügyben nyomozást indított, az I. kerület Helyi Választási Bizottsága pedig határozatban mondta ki, hogy az elkövetők megsértették a választási törvényt

– olvasható a közleményben.

Mint azt korábban megírtuk, egy nyomozás során a IX. kerületi rendőrök pont egy hete találtak több száz plakátok felhalmozva a ferencvárosi Fék utcában, egy vasúti kerítés melletti elhanyagolt területen.

A polgármester tájékoztatása szerint a megtalált plakátok egy része az első kerületi ellenzéki választási koalíció jelöltjeit ábrázolja, mellette egy másik kupacban az MSZP-DK-Párbeszéd európai uniós választási plakátjait találták meg. A polgármester úgy vélte, ezeket is a várnegyedből vihették el, mert a jelek azt mutatták, hogy együtt szállították őket a gondozatlan IX. kerületi területre. Hozzátette, a plakátokon elvágott gyorskötözőket találtak, ami arra utal, hogy ezeket a plakátokat korábban kihelyezték valahol.

V. Naszályi Márta a 24.hu kérdésére azt is elmondta, a várnegyed nyolc egyéni körzete közül hatnak a jelöltjei szerepelnek a megtalált választási plakátokon. Mindez szerinte arra utal, hogy ezeket a kerület több különböző helyszínéről, szisztematikusan szedték össze az elkövetők.

Kapcsolódó
Több mint kétszázötven leszaggatott I. kerületi választási plakátra bukkantak Ferencvárosban
A rendőrség rongálás miatt vizsgálódik, V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester feljelentést tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik