Belföld

Orbán Viktor pénzt adott az ajándék bicskáért

MTI / Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a felújított geszti Tisza-kastély avatásán a nemzeti összetartozás napján, 2024. június 4-én.
MTI / Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a felújított geszti Tisza-kastély avatásán a nemzeti összetartozás napján, 2024. június 4-én.

Különleges ajándékot kapott kedden Orbán Viktor Geszten, a jelenetről szerdán tett közzé egy rövid videót a Facebook-oldalán.

Amint arról beszámoltunk, a nemzeti összetartozás napján Orbán Viktor Geszten, a felújított Tisza-kastély ünnepélyes átadóján mondott beszédet, amelyben egyebek mellett úgy fogalmazott: „bátran mondhatjuk egy újabb háború fenyegető árnyékában, hogy ma itt, Geszten, összesűrűsödik a történelem. (…) A haza jó gazdáit eltették láb alól vagy menekülésre kényszerítették” – utalt mások mellett Tisza István egykori miniszterelnökre is.

Az ünnepség után egy Ilona néniként bemutatkozó hölgy lépett a kormányfőhöz, és egy ajándékkal lepte meg őt. Mint elmondta, Tisza István feleségének, Ilonának az egykori bicskáját szeretné átadni Orbán Viktornak. Előhúzta egy borítékból a kiskést, és elmondta, hogy Tisza felesége annak idején ezzel a tárggyal – amelyre rá is van gravírozva az Ilona név – bontotta fel a postával érkező küldeményeket. Hozzátette némi rosszallással, hogy alig akarták őt beengedni, hogy átadhassa a miniszterelnöknek ezt az ajándékot.

A Lázár János társaságában lévő Orbán mosolyogva reagált: „mert veszélyes idők járnak.” A kormányfő közölte: a régi magyar szokás szerint bajt hoz, ha nem adnunk pénzt egy késért, ezért átnyújtott egy jelképes összeget Ilona néninek a bicskáért cserébe. A videóból nem derül ki, hogy pontosan miként jutott Ilona néni bitokába a Tisza-bicska, de annyit azért elárult, hogy gratulál Orbánnak, amiért remekül vezeti az országot.

Orbán erre csak annyit reagált:

Megoszlanak a vélemények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik