Belföld

Kirámoltak egy szolnoki pénzváltót, 33 milliót vittek el

Egy szolnoki férfi a fejébe vette, hogy kirabol egy pénzváltót. Tetszett az ötlet a barátnőjének is, aki az egyik helyi pénzváltóban dolgozott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi élettársa záráskor nyitva hagyta a széfet, majd bezárta a váltót. Két másik társuk a helyszín környékét figyelte, míg az ötletgazda a korábban másolt kulccsal bement, és magához vett közel 33 millió forintot és valutát vegyesen.

A pénzváltó környékén várakozó figyelő kocsijába beültek, a pénzt szétosztották, majd a főbűnös páros egészen Grazig menekült. A nyomozók elfogatóparancsot adtak ki a külföldre menekülő páros ellen, akik értesültek a körözésről, így hazautaztak, majd önként jelentkeztek a rendőrségen. Ezt követően másik két társukat is elfogták a rendőrök.

A 32 éves nőt, 23 éves párját, és két fiatalkorú társukat a szolnoki nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Az ötletgazda letartóztatását, három társának pedig bűnügyi felügyeletét indítványozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik