Belföld

Budafok fideszes polgármesterének telkén többszintes ház épült, de csak a választás után mondja meg, hogy miből

MTI
MTI

Karsay Ferenc, Budafok fideszes polgármesterének tulajdonában áll az a Halk utcai telek, amelyre egy többszintes házat húztak fel az elmúlt hónapokban – a helyi ellenzék nem tudja, miből tellett erre.

Az rtl.hu cikke szerint a családi ház szinte teljesen elkészült. Az építésügyi hatóság adatai alapján 2022 márciusában jelentették be az építkezést, ekkor pedig csatolták a homlokzati terveket is. Az 1002 négyzetméteres telekre már akkor is egy többszintes épületet képzeltek el.

A budafokiakat foglalkoztatja, hogy pontosan milyen forrásból finanszírozták ezt az építkezést

– mondta az rtl.hu-nak a helyi ellenzék vezetője és közös polgármesterjelöltje, Perlai Zoltán.

Budafok fideszes vezetője januári keltezésű vagyonnyilatkozata szerint egy lakással és négy telekkel rendelkezik. A politikus ingóságként egy MB 114/280-as gyártmányú autót (ez egy régi Mercedes), valamint egy motorbiciklit tüntetett fel, megtakarításként pedig 16 millió forintról számolt be, de a tartozásai ennél sokkal nagyobbak voltak.

Az rtl.hu megkereste a polgármesteri hivatalt, hogy megtudjuk, pontosan kiknek a tulajdonában áll majd a felhúzott épület (ez az adat a földhivatali lapokon még nem szerepel, csak a telek tulajdonosát tüntetik fel), valamint hogy milyen forrásból fedezték a munkákat. Válasz nem érkezett, ezért telefonon keresték Karsayt, aki röviden annyit mondott, hogy nem nyilatkozik, szerinte ugyanis az ügy „egy olyan lufi” a kampány utolsó hetében, amivel nem szeretne foglalkozni.

Nagyon szívesen nyilatkozom minden részletről 9. után

– mondta a budafoki polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik