Belföld

Rogán a 3,5 millió forintos londoni elnöki lakosztályról és a BL-döntőről: A bevallott jövedelmem nem kevés

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A helyszínen nézte meg családjával a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét Rogán Antal; a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét a 444.hu filmezte le az egyik londoni luxusszállodánál, ahol nagyjából 3,5 millió forintba kerül az elnöki lakosztály, amit a lap szerint Rogánék igénybe vettek.

A miniszter azt állította, hogy az aznapi Békemeneten még ott volt, arra a kérdésre viszont nem válaszolt, hogy utána magángéppel utaztak-e Londonba. (Mivel a miniszterelnök beszéde délután 4 órakor ért véget, a meccs pedig este 9 órakor kezdődött, kevéssé valószínű, hogy Rogánék – ha a politikus valóban ott volt a Békemeneten – menetrend szerinti géppel utaztak.)

A 444 eredetileg arra volt kíváncsi, hogy Rogán valóban kihúzatta-e a nevét a Schadl-Völner-ügy vádiratából, amint arra Varga Judit volt igazságügyi miniszter utalt egy Magyar Péter által rögzített beszélgetésben. Rogán erre végül annyit mondott: „Hülyeségeket ne kérdezzen.”

A lap stábja másnap reggel a Hyde Parkban egy picit hosszabban is beszélhetett a feleségével sétálgató Rogánnal, aki zokon vette, hogy nem tartják tiszteletben a magánszféráját, ugyanakkor azt ígérte, a vasárnapi kettős választás után ad egy interjút a 444-nek.

„A bevallott jövedelem, amivel rendelkezem, az azért nem kevés” – fogalmazott Rogán a londoni kiruccanás költségeivel kapcsolatban. Azt is hozzátette, hogy még februárban megígérte a fiainak, hogy elviszi őket a BL-döntőre, a jegyeket is megvették, és bár akkor még nem lehetett tudni, hogy aznap Békemenet lesz, a miniszterelnök megengedte, hogy kivegyen egy szabadnapot a kampány hajrájában.

Rogán tavaly a miniszteri fizetésén túl havi 17 milliót forintot keresett egy elektronikus aláírási eljárás szabadalmának köszönhetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik