Belföld

Orbán Trumpnak üzent a manhattani büntetőbíróság ítélete után

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ismerem az elnök urat, becsületes ember – írja Orbán Viktor az X-en azt követően, hogy Donald Trumpot üzleti iratok meghamisításban bűnösnek találták. Orbán úgy fogalmaz, hogy Trump

elnökként mindig Amerikát helyezte előtérbe, személye tiszteletet váltott ki a világban, és ezt a tiszteletet a béke építésére használta fel. Hagyjuk, hogy az emberek novemberben meghozzák ítéletüket! Folytassa a harcot, elnök úr!

Trumpot az üzleti nyilvántartások meghamisításával vádolták meg azután, hogy Stormy Daniels pornósztár azt állította, 2006-ban szexuális kapcsolatot létesített az akkor még üzletemberként tevékenykedő volt elnökkel, majd Trump és ügyvédje, Michael Cohen a 2016-os elnökválasztási kampány utolsó heteiben pénzt adtak Danielsnek azért, hogy hallgasson az afférról.

A Trump ellen felhozott vádak büntetési tétele akár 4 év letöltendő börtön is lehet, erről a bíró július 11-én dönt majd, bár ahogy alábbi cikkünkben írjuk, nem valószínű, hogy a volt elnök rács mögé kerül. Valószínűbb a pénzbüntetés.

Kapcsolódó
Üzleti iratok meghamisításban bűnösnek találták Donald Trumpot
Ő lett az első amerikai elnök, akit elítéltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik