Belföld

TEK-esek csaptak le egy Iszlám Államért rajongó tinire, háborús uszítással gyanúsítják

Letartóztattak egy Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat készítő fiatalt. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása miatt tartóztatták le a fiatalkorú férfit

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hétfőn a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogta el a fiatalkorút, majd háborús uszítás és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Kiemelték, hogy a büntetőeljárásnak vannak olyan adatai, amelyek minősítettek, így azokról sem a Központi Nyomozó Főügyészség, sem a bíróság nem adhat tájékoztatást, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egyes sajtótermékekben megjelentekkel ellentétben nincsenek olyan információk, amelyek pánikra adnának okot.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség megtette a szükséges gyermekvédelmi intézkedéseket. Felhívták a figyelmet arra, hogy egyes szélsőséges szervezetek propaganda, toborzási tevékenységüket az internetre is kiterjesztették. Ezen anyagok a felnőtt felhasználók nagy részét elborzasztják, ugyanakkor a szélsőséges szervezetek tudatosan törekednek tevékenységüket olyan “romantikus színben” feltüntetni, hogy azzal sérülékenyebb fiatalokat maguk mellé állítsanak, így e témáról beszélni kell. Ha egy szülő vagy pedagógus ilyen jeleket tapasztal indokolt szakember segítéségét kérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik