Belföld

Hamis húszezresek kerültek forgalomba Borsodban

police.hu
police.hu

Hamis húszezresek kerültek forgalomba. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint négy férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Azt írták, hogy a sárospataki rendőrkapitányság – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – indított nyomozást pénzhamisítás gyanúja miatt április végén, miután több helyszínről érkeztek bejelentések hamis 20 ezer forintos bankjegyekről. A gyanú szerint egy 37 éves miskolci férfi hamis 20 ezer forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza.

police.hu

A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben, kisebb értékben különböző termékeket vásároltak. Az ügyben öt embert fogtak el. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, ezek során laptopot, elektromos adatokat, tintasugaras nyomtatót, fémszálakat, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab 20 ezer forintos bankjegyet foglaltak le.

Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és a 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik