Belföld

A hétvégén egy harmadik vitára is összejönnek az EP-listavezetők

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Évek óta panasz van arra, hogy nem rendeznek széleskörű politikai vitákat a magyar közélet szereplői között, idén ugyanakkor kevéssé lehet okunk panaszra. A Partizán hónap közepi EP-listavezetői vitája után (ahol Magyar Péter és Deutsch Tamás kivételével az összes meghívott megjelent) csütörtök este a közmédia is vitát rendez a listavezetőknek (itt már Magyar és persze Deutsch jelenlétére is lehet számítani), a hétvégén pedig további két vitát is tartanak.

Az ATV június 1-jén szombaton 19 órától rendez vitát szintén az EP-listavezetőkkel. Részvételi szándékát eddig a pontig Dobrev Klára (DK-MSZP-Párbeszéd), Donáth Anna (Momentum), Le Marietta (MKKP) és Toroczkai László (Mi Hazánk) jelezte. Ezzel szemben az ATV a Media1-nek megerősítette, hogy sem Deutsch Tamás (Fidesz-KDNP), sem Magyar Péter (Tisza Párt) megjelenésére nem számítanak.

Egy nappal később aztán a fővárosi listavezetők csatájára is sor kerül a csatornán, a tervek szerint 20.25-től. A csatorna tájékoztatása szerint Baranyi Krisztina (MKKP), Grudtner András (Mi Hazánk), Karácsony Gergely (Párbeszéd-DK-MSZP), Soproni Tamás (Momentum, a lista második helyezettje) és Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért és az LMP) lesznek jelen a stúdióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik