Belföld

Elsírta magát egy kislány az iskolában, majd elmondta a pszichológusnak, milyen szörnyűségeket művel évek óta vele a nagyanyja férje

Tíz év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a a férfit, aki éveken át erőszakolta a felesége unokáját. A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint egy 10 éves kislány volt az áldozat.

Az ítélet szerint a kislány sokat tartózkodott a nagymamája és annak férjének dunaújvárosi lakásában. A férfi jó kapcsolatban volt a neje unokájával, és sok időt töltött kettesben vele. A vádlott ezt kihasználva 2018-tól rendszeresen szexuális cselekményt végzett a gyerekkel.

Különböző jutalmakat ígért és adott is neki, hogy ezt hagyja, illetve, hogy ne beszéljen senkinek erről. Miután a kislány nagyobb lett, egyre jobban zavarta a vádlott viselkedése, ezért többször rászólt, hogy hagyja abba, aminek az általa papának szólított vádlott nem tett eleget

– közölte az ügyészség.

A kislány a traumatikus hatások miatt 2021. február 17-én elsírta magát az iskolában, majd elmondta az iskolapszichológusnak, hogy milyen szörnyűséget művel évek óta vele a nagymamája férje. A gyerek édesanyja másnap feljelentést tett a rendőrségen.

A bíróság 10 év fegyházra ítélte a vádlottat szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadlábra. Emellett véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozástól, és tevékenységtől, amely során 18 év alattiakkal foglalkozhatna, s kötelezték az 1,7 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi az erkölcsi és a jogi szabályokat is megszegte az éveken keresztül elkövetett bűncselekményekkel, ami a kislány érzelmi fejlődésében sérülést okozott, ezért súlyosabb büntetés kiszabása indokolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik