A következő élő közvetítés része A pedofilbotrányról kérdezték az egyik műsorvezetőt a köztévé választási vitáján

Deutsch Tamás az első, aki kifutott az időből, Ungár Péter előre elnézést kért mindenkitől, Toroczkai szégyenről beszélt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Megoldás Mozgalom jelöltje kezdi az első, bemutatkozó kört. Huszár Viktor kezdésként arról beszélt, hogy profi politikusokat lát maga körül, ezért egy kicsit idegenül érzi magát a stúdióban. Politikusok helyett szakembereket akar látni Európában.

Ungár Péter szerint a politika lehet alapvetően jó dolog, de attól tart, hogy a mai vita nem lesz egy jó élmény, ezért már előre elnézést kért a nézőktől, választóktól.

Dobrev Klára kijelentette, hogy a rendelkezésére álló időt arra fogja felhasználni, hogy az Orbán-rendszer visszásságaira hívja fel a figyelmet, miként szegényítette el a miniszterelnök az országot, és miként tette gazdaggá a saját köreit.

Pekárné Farkas Emese (2RK) szerint egy második középkorban élünk jelenleg, de van remény arra, hogy eljöjjön a második reformkor is. A fiatalokban látja a jövőt, ezért szerinte abba kell hagyni a fiatalellenes politikát.

Jön Márki-Zay Péter, ő az elszámoltatás fontosságáról beszélt, és arról, hogy ők eddig mindig fillérre pontosan elszámoltak a kampánytámogatásaikkal, még a titkosszolgálatok sem találtak ezekben kivetnivalót soha.

Donáth Anna szerint a propaganda szereti őt patás ördögnek beállítani, ezért inkább eljött a közmédiába személyesen, hogy megmutassa, miként képviseli valójában a magyar emberek érdekeit az európai parlamentben. Ő is kihangsúlyozta, hogy „vicc ezt a vitát vitának nevezni”.

Deutsch Tamás előbb felmondta a kormány kommunikációs paneljeit háború és béke témájában, majd Dobrev Klárához fordult azzal, hogy Gyurcsányék hazudtak reggel, éjjel meg este, Magyar Péternek pedig a szemére vetette, hogy titokban hangfeltévelt készített a feleségéről. Ő volt az első, akire rá kellett szólni, hogy lejárt az ideje.

Róna Péter létrehozná a rendszerszintű kapcsolatot a magyar önkormányzatok és az EU között és felzárkóztatná a magyar béreket az EU-s szintre.

Magyar Péter ismét elmondta, hogy 14 év után a Tisza Párt volt az, ami el tudta érni, hogy legyen újra közmédiás vita, majd azt is megismételte, hogy ő igazából Orbán Viktorral és Gyurcsánnyal akart volna vitázni. Ismét kihangsúlyozta Deutsch Tamás dologtalanságát.

Bruti üdvözölte mind a 18 állandó M1 nézőt, örül neki, hogy itt lehet, ha már a rádiókabaréból ki van tiltva. Ezután arra kérte a műsorvezetőket, hogy az őt vevő kamera sorozatszámát olvassák már le, nehogy egy körözött kamera legyen az véletlenül. Maradt még pár másodperce, abban az időben külön üdvözölte Németh Balázst.

Toroczkai László zárja a sort, aki szerint szégyenletes, hogy ekkora cirkusz lett a kampányból. Felhívta a figyelmet, hogy feltöltötte a YouTube-csatornájára a párt programját, amit most úgysem tud egy percben bemutatni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik