A következő élő közvetítés része A pedofilbotrányról kérdezték az egyik műsorvezetőt a köztévé választási vitáján

Brazil jégsaláta és Sulyok Tamás

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az utolsó körben a mezőgazdaság és a demokrácia-jogállam témák közül választani.

Huszár Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben Magyarország rengeteg pénzt kap mezőgazdasági támogatások során, egy holland gazda ötször annyit érő terméket tud előállítani. Hogy lehet az, hogy Magyarországnak importálnia kell zöldséget és gyümölcsöt, mert úgy olcsóbb? Mintafalukat, mintagazdaságokat kell létrehozni, amely elősegítheti a falvak, kkv-k fejlődését.

A magyar termőföld kiváló, de nem tudjuk használni az EU-ban a közös agrárpolitika miatt, amely egyre rosszabb, egyre drágább élelmiszert hoz létre – mondta Ungár Péter. Ezt kellene megszüntetni. Nem tudtuk versenyképessé tenni a magyar gazdaságot, mert a kis gazdaságok helyett az agrárlobbi kapja meg a pénzeket, és hozzátette, hogy a brazil jégsaláta olcsóbb, mint a magyar.

Dobrev is összevonja a két témát, mégpedig úgy, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyét hozza elő. Dobrev szerint Sulyok egy „köztörvényes bűnöző”, aki ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. Állítása szerint Szeged környékén összesen több mint ezer hektárnyi termőföld került strómanokon és úgynevezett zsebszerződéseken keresztül külföldiekhez, amiben három-négy ügyvéd játszott közre, köztük az államfő.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik