Belföld csatatér 2024

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a Fidesz-KDNP tiszabői képviselőjelöltjét

24.hu
24.hu

Bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítják a hatóságok Blága Lászlót, a Fidesz-KDNP tiszabői önkormányzati képviselőjelöltjét – tudta meg a 24.hu.

A kormánypárti politikust 2022 októberében őrizetbe vették, és egy ideig letartóztatásban is volt a Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A lapunk által megismert nyomozati iratok szerint Blága rendszeresen, több alkalommal, a büntető törvénykönyvben meghatározott új pszichoaktív anyagot értékesített lánya és annak férje segítségével Tiszabőn. A képviselőjelölt lánya és annak férje szintén gyanúsítottak, a nyomozók szerint az általuk kialakított vevőkör részére értékesítette a drogot Blága is. Utóbbi két családtagot szintén letartóztatták egy időre.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy még nyomozati szakban van, eddig 13 személyt gyanúsítottak meg.

Mint írták, még az idén vádemelés várható az ügyben.

Kérdésünkre közölték, két, ötven év körüli férfi is gyanúsított (a nyomozati iratok alapján egyikük Blága – a szerk.), minden bűncselekmény kábítószerrel vagy új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos az ügyben. Hozzátették, az ötven év körüli gyanúsítottak közül egyik sem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, jelenleg szabadlábon védekeznek.

Kerestük az ügyben telefonon Blága Lászlót is, aki lapunknak tagadta a történteket. Amikor a meggyanúsításáról kérdeztük, azonnal bontotta a vonalat. Utolértük a képviselőjelölt ügyvédjét is, Kiss Pétert, aki az ügyről nem árult el részleteket, csak annyit erősített meg, hogy ő Blága László védője.

Megkerestük az ügyben a Fideszt is, valamint F. Kovács Sándort, a térség kormánypárti parlamenti képviselőjét – egyben választókerületi elnökét – arról érdeklődve, tudtak-e a Blága elleni eljárásról, illetve mi az álláspontjuk arról, hogy egy kábítószer-kereskedelemmel meggyanúsított személy indul a párt színeiben. Ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Blága László egyébként volt már képviselő a Fidesz-KDNP színeiben. 2014-ben a kormánypárt tiszabői önkormányzati képviselője lett, ám 2019-ben független jelöltként indulva nem szerzett mandátumot. Később, az egyik képviselő kiesése után – mint a korábban legtöbb szavazatot kapott jelölt – jutott mandátumhoz, és lett tagja a 7 fős képviselő-testületnek.

Noha 2019-ben kizárólag a Fidesz-KDNP képviselői adták a képviselő-testületet a szolnoki településen, az idei, június 9-ei önkormányzati választáson végül nem lesz polgármesterjelöltje a Fidesznek Tiszabőn. Mint megírtuk, a községben Bíró Zoltán alpolgármestert indította volna a Fidesz, ám a politikus visszalépett az indulástól. Erre azután került sor, hogy megírtuk, miként próbálta megakadályozni Tiszabő fideszes vezetése, hogy az önkormányzati választásra nyilvántartásba vegyék Novák Csaba független polgármesterjelöltet, az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló Mága Zoltán hegedűművész testvérét.

A történtek miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást Tiszabőn.

Kapcsolódó
Visszalépett a Fidesz polgármesterjelöltje, Mága Zoltán öccse az egyetlen induló Tiszabőn
Miközben nemrég a kormánypárt jelenlegi polgármestere próbálta meggátolni Novák (korábban Mága) Csaba indulását a választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik