Belföld

A Meta letiltotta Köves Slomó és a Neokohn Facebook-oldalát is

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Letiltotta a Meta a Neokohn zsidó hírportál Facebook-oldalát – szúrta ki a Media1 a portál közleményét, amit a honlapjukon tettek közzé.

Mint írják, „másfél év brutális korlátozás után” a Neokohn vasárnap vált elérhetetlenné, a Meta indoklás nélkül törölte a 30 ezer követővel rendelkező oldalt. A miértekhez azóta sem jutottak közelebb a portál szerkesztői, mivel a Meta azt a hozzáférést is törölte, ahol utánanézhettek volna az ezzel kapcsolatos információknak. A legutóbbi ezzel kapcsolatos tudásuk, amit az amerikai vállalat megosztott, az volt, hogy a portál „szembe megy a Meta közösségi alapelveivel”.

A portálon arról is írnak, hogy a Meta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának Facebook-oldalát is törölte. Cikkünk élesítésekor valóban nem volt neki nyoma a közösségi oldalon, ahogy a Neokohnnak sem. Mint írják, a letiltáshoz Köves Slomó esetében sem fűztek indoklást. Az Index telefonon érte utol az EMIH vezetőjét, aki elmondta, abszurdnak tartja a tiltást, ami ellen már fellebbeztek.

A Tett és Védelem Alapítványnak informális kapcsolata van a Facebookhoz, így ezen a fórumon jelezték, hogy megvizsgálják a tiltás okát. Ugyanakkor semmilyen visszajelzést nem kaptunk. Illetve azt se tudjuk, hogy Neokohn és az én letiltásom egyáltalán kapcsolatban van-e

– mondta a lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik