Belföld

Kétmillióval húztak le egy GYES-en lévő nőt, aki dolgozni akart

Kétmillióval húztak le egy GYES-en lévő 36 éves nőt, aki elhitte, hogy a hirdetésben munkát ajánló személy profilja valós, és jelentkezett is a meghirdetett pozícióra.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nőnek egy online áruházból kellett rendelnie az üzenetben kapott instrukciók szerint, amiért teljesítményarányos bérezést ígértek. A munkát a nő elvégezte, majd azért, hogy továbbléphessen, különböző számlákra kértek tőle utalásokat. Az ígéret szerint ezeket később a jutalékkal együtt kapta volna vissza.

Akkor kezdett csak gyanakodni, amikor már közel kétmillió forintot elutalt. Kérte, hogy küldjék vissza a pénzét, de ehelyett azzal fenyegették, hogy egymillió forintos kötbért kell fizetnie az idő előtti kiszállásért. Az asszony ekkor feljelentést tett a rendőrségen. 

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a közösségi oldalakon megjelenő hirdetések valóságtartalmát senki nem garantálja, ezért a csalók gyakran álprofilokat használnak a bűncselekmények elkövetéséhez. Azt kérik, hogy mindenki kezelje fenntartásokkal a túl könnyű pénzkereseti lehetőségeket ígérő hirdetéseket! Ha munkavállalóként fizetnie kell a munkavégzésért, akkor biztosan csalókkal van dolga. Ilyen esetekben pedig semmiképpen ne utaljon pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik