Belföld

Etyek fideszes polgármestere Magyar Péter eseményén: Nem félek senkitől, hogy elvesztem az állásomat

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Részt vett Magyar Péter eseményén a kegyelmi ügy kiindulási helyszínén, Bicskén Zólyomi Tamás, Etyek fideszes polgármestere, aki a 444-nek arról beszélt, nem érti, hogy miért nem mernek kimenni egyesek a Tisza Párt EP-listavezetőjének találkozóira Felcsúton és a környező településeken.

A lap kérdésére válaszolva azt mondta, hogy számára nagyon furcsa volt Magyar beszéde, mivel szerinte „eddig annál az asztalnál ült, és onnan étkezett.” Ő pedig nem érti, hogy

aki elítél olyanokat, akik között eddig ücsörgött, az hogyan és mitől okosodott meg ennyire, és fordult át a másik oldalra. Számomra azért különösen érdekes, mert a másik oldal, az a nemzetközi egységben hívő, és a hazánkat korábban kiárusító üzletemberek hálójában van.”

Mint mondta, nagyon fontosnak tartotta meghallgatni Magyar Pétert, aki nemrég arról beszélt, hogy a magyarok temessék be egymás között az árkokat. Az etyeki polgármester szerint azonban „ez a jelenlegi előadás semmiképpen sem arra mutatott, ő inkább lázításnak nevezné.

Arra a kérdésre, hogy miért félhetnek az emberek a környező településeken attól, hogy kimenjenek Magyar eseményeire, vagy nyilatkozzanak róla, Zólyomi a saját nevében válaszolt.

Nem félek senkitől, hogy elvesztem az állásomat, és azt gondolom, hogy egy szabad országban, még akkor is, ha nem gondolkodunk egyformán a dolgokról, el kell menjünk, érdeklődnünk kell, beszélgetnünk kell, és aztán összefogva együtt jó megoldásokat hozni a hazánkért

– fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik