Belföld

Karsai Dániel meghívta magához Gulyást Gergelyt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, hogy még nem kapott tőlem személyesen meghívót, ezért nem tudja, hogy a köztársasági elnökhöz hasonlóan meglátogatna-e. Ezen ne múljék

írta Facebookján a halálos beteg, eutanáziáért küzdő Karsai Dániel.

Miután kedden Sulyok Tamás meglátogatta az ALS-szindrómában szenvedő alkotmányjogászt, a kormányinfón megkérdezték Gulyástól, hogy a köztársasági elnökhöz hasonlóan elmenne-e hozzá. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy erre nem tud válaszolni, mivel még nem kapott tőle meghívót. Ezt most Karsai pótolta: „a megkeresést a magán email-címemről elküldtem a Miniszterelnökség hivatalos emailjére”.

Hozzátette:

a meghívásom egyébként ugyanúgy szól az EP-listavezetőknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek is. Ma reggel itt járt nálam Cseh Katalin, Donáth Anna és Bedő Dávid, és maximális támogatásukról biztosítottak. A Momentum részéről a dolog tehát ki van pipálva (már eddig is többet tettek puszta szavaknál).

Kapcsolódó
Karsai Dániel: Engem sokan hősnek tekintenek, de a valódi hősök a szeretteim
Karsai Dániel pert indított, hogy legalizálják az aktív eutanáziát Magyarországon. Rohamosan romló állapota mostanra ágyba kényszerítette, perében nem tudni, hogy mikorra születik döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik