Belföld

Négy év börtönre ítéltek egy osztályvezető orvosnőt

Négy év letöltendő szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a vasi osztályvezető orvosnőt, akit azzal vádoltak, hogy pénzt kért, és fogadott el a betegek hozzátartozóitól.

A bíróság tájékoztatása szerint többrendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében mondták ki bűnösnek a doktornőt, akit hat évre eltiltottak az orvosi foglalkozásától, és  3 milliós pénzbüntetéssel is sújtottak.

A vádirat szerint a doktornő 23 betegnek a hozzátartozójától kért, illetve fogadott el pénzt azért, hogy biztosítsa az ápoltak kórházi kezelését és fekvőbeteg elhelyezését az általa irányított osztályon. A vádhatóság szerint rendszerint a kórház orvosi szobájában vette át a pénzt, de előfordult, hogy az irattárában és parkolóban jattoltak neki, sőt utalást is elfogadott.

Az ítélet szerint a 2013. október és 2022 októbere közötti időszakban kért, illetve fogadott el pénzt az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért.

Az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztésért, és hosszabb tartamú orvosi foglalkozástól eltiltásért, míg a  vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik