Belföld

Karácsony: Szintet lépett Rogán Antal

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Öt éve vadásznak rám, most ebben is szintet lépett Rogán Antal – írta Karácsony Gergely csütörtökön Facebook-oldalán. A főpolgármester beszámolója szerint a NAV szerdán a jogi főtanácsadójánál és ügyvédénél járt, csütörtökön kora reggel pedig többeknek a magánlakásába „rontottak be”.

Karácsony a posztban kifejtette: „Tegnap azzal az ürüggyel, hogy adatokat és naplófájlokat akarnak szakértőként megvizsgálni, a Rogán Antal irányította Nemzetbiztonsági Szakszolgálat készített másolatot a kollégám ügyvédi munkájához használt számítógépéről. Az elmúlt tizennégy év, a teljes Orbán-rezsim időszakában végzett ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait másolták le, semmibe véve a jogállam egyik fontos garanciáját, az ügyvédi titkot. Majd minden ellenzéki pártnak végzett szakértői- és jogi tevékenység dokumentumait másolták le, számtalan információszabadsági per, vagy éppen strasbourgi eljárás anyagait.”

A főpolgármester szerint Rogán Antal terve a megszerzett adatokkal az, hogy „átadják a propagandamédiának, hogy hazug és manipulatív lejárató kampányokat indíthassanak”.

Erre használják a nyomozó hatóságokat, az adóhatóságot és immár a titkosszolgálatokat is. És azt is jól tudjuk, kit akarnak így levadászni. Engem

– fogalmazott. Karácsony végül leszögezte: „Engem sem megfélemlíteni, sem megtörni, sem levadászni nem tudnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik