Belföld

Felfüggesztettet kértek a férfire, aki építési törmelékkel töltötte fel a tanyájához vezető bekötőutat

Vádat emeltek azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki gumiabroncsokból épített kerítést a tanyájához, az odavezető bekötőutat pedig építési törmelékkel töltötte fel.

Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy felfüggesztett szabadságvesztést kértek a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének minősített esetével vádolt férfire.

A vádirat szerint a férfi a Hódmezővásárhely környéki tanyájához vezető bekötőutat építési törmelékkel töltötte fel mintegy 150 méter hosszan.

A betont, cserepet, téglát és palát 3-5 méter szélességben és váltakozó vastagságban helyezte el. A földre lerakott, elásott törmeléket le is döngölte. A tanya köré használt autógumikból épített kerítést 1,5-1,7 méter magasságban csaknem 150 méter hosszan. A kerítésépítéshez használt gumin kívül jelentős mennyiségben tárolt abroncsokat az udvaron.

A férfi által elhelyezett építési törmelék “az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas”, a hulladék teljes mennyisége – a gumiabroncsokkal együtt – mintegy 335 köbméter volt, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik