Belföld

Verőcei hajótragédia: Panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó cseh kapitánya, bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség

Lakatos Péter / MTI
Lakatos Péter / MTI

Bűnügyi felügyeletbe helyezné az ügyészség azt a hatvanas éveiben járó cseh állampolgárságú férfit, aki vezette azt a szállodahajót, ami egy motorcsónakkal ütközött május 18-án éjjel, a Duna verőcei szakaszán.

A tragédia után egy férfi ki tudott úszni a partra, egy nőt és egy férfit holtan találtak meg, öt fiatalt pedig továbbra is nagy erőkkel keresnek a hatóságok, és a kutatásban részt vevők.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított bűnügyi felügyeletét azzal, hogy ne hagyhassa el Budapest közigazgatási területét.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntettével, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétségével gyanúsítja jelenleg a férfit.

A gyanúsítás szerint a cseh állampolgárságú férfi a balesetet követően nem riadóztatta a saját hajójának személyzetét, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre,s  semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg.

Az ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen azzal, hogy nem követte el a terhére rótt bűncselekményt, de nem kívánt vallomást tenni. A férfi kényszerintézkedésének ügyében ma dönt a Budakörnyéki Járásbíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik