Belföld

Ollóval és ceruzával támadt egy másodikos kisfiú a társaira, megszólaltak a szülők

Google Maps
Google Maps

Ollóval és ceruzával támadt egy kisfiúra és két kislányra egy másodikos kisfiú múlt pénteken, Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájában. A megtámadott gyerekek arról számoltak be a szüleiknek, hogy a kisfiú halállistát készített, és a tanárnőjükre is rátámadt az énekóra alatt.

Több gyerek nem ment kedden iskolába, mert a szüleik szerint nagyon megviselte őket az eset és azóta félnek.

Úgy tudtuk meg, hogy mi történt, hogy az egyik anyuka ráírt a feleségemre este, és megkérdezte, hogy van a kisfiúnk, és látszik-e rajta sérülés

– mondta lapunknak Bankó Róbert, az ollóval megtámadott kisfiú édesapja, hozzátéve, csak a tanárnak és több másik gyereknek, valamint a szerencsének köszönhető, hogy a fia megúszta a támadást. Az apa elmondta még, hogy a támadó fiú a fia után két kislánynak is nekiesett.

„Egy ceruzával szúró mozdulatot tett a lányok nyaka felé. Ezután pedig rátámadt a tanárnőre is, aki ekkor segítséget kért. Ezt követően eltávolították a gyereket a tanteremből, majd értesítették a nevelőszülőjét, és hazaküldték. A gyerekek elmondása szerint a fiú készített egy halállistát, amin a kisfiam volt az első helyen, de rajta volt több más diák és az órát tartó tanárnő is” – mondta a férfi.

Az egyik érintett kislány édesapja szerint már régóta probléma van a figyelemzavaros kisfiúval. Többször is jelezték ezt az iskola vezetése felé, és a gyermekvédelmi szakszolgálat igazgatója is kint volt tavaly júniusban az iskolában.

Ez a kisfiú már másfél éve inzultálja a kislányomat. Úgy megtépte egyszer, hogy a trauma miatt utána két hétig nem ment iskolába. Egy hónappal ezelőtt pedig úgy megpofozta, hogy az iskola igazgatója rohant megvédeni. Ezt követően egy hétre kitiltották a kisfiút az iskolából. A kislányom pont az egyik megtámadott lány mellett ült a pénteki eset során. A fiú átkarolta hátulról a nyakát, és úgy akarta őt megszúrni valamivel

– tette hozzá Kincses Balázs, az egyik érintett kislány édesapja. A két édesapa elmesélte még, hogy a gyerekeket nagyon megviselte az eset.

– A kisfiam sem beszél a történtekről, ezért el kell vinnem szakértőhöz. Azt álmodja, hogy ollóval kergeti a kisfiú. Tele van félelemmel és aggodalommal, ezért a héten biztos, hogy nem megy iskolába – tette hozz az ollóval megtámadott kisfiú édesapja.

Az érintett gyerekek szülei azt is sérelmezik, hogy egy Facebook posztból értesültek a történtekről. Értesüléseink szerint a másodikosok osztályfőnöke azt írta a zárt csoportban, hogy pár héttel ezelőtt azt kérte a gyám a tankerülettől, hogy jelöljenek ki a problémás kisfiúnak egy másik iskolát. A tanárnő a pénteken történtek miatt az Oktatási Hivatal segítségét kérte. Leveléből kiderült az is, hogy mivel már csak pár hét van hátra az idei tanévből, ezért az iskola igazolja majd a kisfiú hiányzásait, így idén már nem fog suliba menni. Ha pedig a következő tanévben nem veszik át egy másik iskolába, akkor a gyámja kérvényezni fogja, hogy egyéni tanrend szerint tanulhasson.

Az általunk megkérdezett szülők elmondták még, hogy tegnap három szülő is bent volt az igazgatónál, és egyikük azt mondta, addig nem fognak bemenni a gyermekeik az iskolába, amíg írásban nem garantálják a testi épségüket.

Az egészben az a legborzasztóbb, hogy végig olyan érzése volt az embernek, hogy próbálják eltussolni az ügyet. Olyanokkal pattintottak le a suliban, hogy tetszik a kislányom a kisfiúnak, és ilyen szegényes a tárháza, amivel udvarolni tud. Beszéltem ma a tankerület igazgatójával is. Azt mondta, hogy a kisfiú nem szedte be a gyógyszert és ezért nem tud uralkodni magán.

– tette hozzá a megtámadott kislány édesapja, hozzátéve, feljelentést tettek a rendőrségen.

Megkerestük az általános iskola igazgatóját és a Székesfehérvári Tankerület igazgatóját is az ügyben, utóbbitól az alábbi választ kaptuk: „Az ön által említett esetről természetesen a fenntartó is tudomást szerzett. Az ügyben feljelentés történt, az érintett iskola a hatóságok rendelkezésére áll. Az ügyről, illetve az esetleges előzményekről a nyomozás érdekében, annak lezárultáig nem kívánunk tájékoztatást adni. A fenntartó minden szükséges segítséget megad az intézménynek az eset kezeléséhez”.

Megkerestük az ügyben a megyei főügyészséget és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is az ügyben. Előbbitől azt a választ kaptuk, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság folytat nyomozást az ügyben.

Az ön által kérdezett eset kapcsán súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás érdekeire való tekintettel az eljárás jelenlegi szakaszában az ügy részleteiről bővebb információt nem adható

– közölte a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik