Belföld

Gyurcsány Sulyokról: A sarki műkörmös nagyobb elővigyázatossággal vesz maga mellé bárkit

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Gyurcsány Ferenc DK-elnök meglehetősen karcos bejegyzést tett közzé vasárnap reggel. Sulyok Tamás köztársasági elnökkel kezdte, majd rátért a fő célpontra, Magyar Péterre, akinek üstökösszerű megjelenése a DK pozícióit is veszélyezteti.

„Orbán rejtegette nagy hirtelen előrángatott új köztársasági elnök-jelöltjét, a Parlament egy kérdést nem intézhetett hozzá, ő meg nyilvánosan meg se nyikkant, mielőtt megválasztották volna.

A sarki műkörmös nagyobb elővigyázatossággal vesz fel maga mellé bárkit. Tudni akarja, hogy ki az, akit beenged az üzletébe, kire bízza vendégeinek egy részét. Magyarországon Orbán alatt egyszerűbb köztársasági elnökké válni, mint elmenni műkörmösnek

– írta Gyurcsány, aki szerint most már tudják, mi volt az oka a titkolózásnak, mégpedig a jelölt „súlyosan terhelt pedigréje”.

Ezután tér Magyar Péterre, szerinte Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is rejtegeti jelöltjeit.

„Mindenféle tisztségekre jelölt embereket, polgármestereknek, képviselőknek, Budapestre és az Európai Parlamentbe is. Kiket? A nevükön és a hivatalos életrajzukon kívül semmit nem tudunk róluk” – sérelmezi Gyurcsány.

A DK-elnök ezután már személyesen Magyart veszi célba.

„Mondják, mit tudnak Magyarról? Nem arra utalok, hogy milyen férj volt, hogy milyen lelkesen szolgálta a NER-t egy évtizedig. Arról tudunk valamit. Vezetett már mondjuk egy falut? Bármely összetett politikai közösséget? Egy nagyvárosi politikai szervezetet? Nem cégekről beszélek, az más. Rábíznának komoly dolgot, akiről eddig csak annyit tudnak, hogy talán meggyőzően szónokol? Ennyi alapján rábíznák az életüket?” – tette fel a kérdést Gyurcsány, aki vezette már ugyan miniszterelnökként országot, de azóta mindig kétharmaddal nyert a Fidesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik