A következő élő közvetítés része EP-listavezetői vita: Dobrev szerint nincs idő 2026-ig, Toroczkai bárkivel fogadna, hogy június végén is fideszes kormány lesz

Klímakérdés: “Európa mérgező pöcegödrévé alakítja Magyarországot a kormány”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A klímaváltozás elleni küzdelem nem érheti hátrányosan a hétköznapi embereket. Gigacégek felelősek a klímaváltozásért, őket kell támadni – ezzel kezdi az érvelését Dobrev Klára. A nagy szennyezők a rákényszerítése arra, hogy új technológiát használjon, az EU-nak pedig ambíciózusabb klímacélokat kell kitűznie. Le Marietta hiányolja a DK-tól a zöld politikusokat a listájukon, erre Dobrev felsorolta őket.

Európa mérgező pöcegödrévé alakítja Magyarországot a kormány a Kutyapárt listavezetője szerint. Donáth Anna szerint nem ambíciózusabb célok kellenek, hanem be kell tartatni a már elfogadott alapelveket.  Szerinte mindenkinek fájni fog, azért, hogy jobb, zöldebb jövőnk legyen. Nem elég zöldnek lenni, úgy is kell viselkedni – mondja. A környezetszennyezés nem áll meg Magyarország határainál, a gödi akkugyár szennyeződése a szomszédos országokat is érinti szerinte.

Toroczkai szerint a kérdés, hogy mi okozza a klímaváltozás, és hogy mikor kezdődött? Szerinte nem az EU a legnagyobb szennyező, mégis az uniós lakosokkal akarják megfizettetni a klímaváltozás árát.

Váratlanul gázkazánok betiltását kérte számon Toroczkai László. Donáth Anna viszont laposföld-hívőkkel nem vitatkozik. Nagy tapsot kapott a közönség soraiból.

Belső égésű motorok támogatását a Momentum támogatja, Dobrev Klára úgy, hogy támogatják a magyar autóvásárlását.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik