A következő élő közvetítés része EP-listavezetői vita: Dobrev szerint nincs idő 2026-ig, Toroczkai bárkivel fogadna, hogy június végén is fideszes kormány lesz

„Ha nem egy pökhendi miniszterelnökünk lenne, akkor a magyarok hangja is érvényesülhetne a világban”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A következő kérdés, hogy Európának stratégia autonómiára van szüksége, vagy az Egyesült Államokkal kell tandemben mozognia?

Dobrev szerint kell önálló védelmi erő és hadiipar Európában, de kell önálló élelmiszerbiztonság is szerinte, erre a Covid ráerősített. Központosítottabb külpolitika és gazdaságpolitika kell, ha nem egy pökhendi miniszterelnökünk lenne, akkor a magyarok hangja is érvényesülhetne a világban, tette hozzá.

Ezután következett Toroczkai László, aki azt mondta, több pólusúvá alakul a világrend, ami jelenthet világháborús veszélyt, de jelenthet lehetőséget a nemzetgazdaság számára, ami nem a globalista gazdaságpolitikát követné. Ha ezt nem tudjuk megteremteni, akkor úgy járunk, mint az unió a kreativitás, az innováció hiánya miatt.

Az egyik legfontosabb kérdés Donáth szerint, hogy hol képzeljük el Magyarországot és Európát a világban. Ha Európa lemond arról, hogy birodalomként tekint magára, akkor nem arról lesz szó, hogy egyáltalán labdába tud-e rúgni, hanem mindenki elmegy mellettünk.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik