Belföld

Fegyházba küldenék a próbaidő alatt is drogot áruló terézvárosi dílert

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 34 éves budapesti kábítószerkereskedő ellen, aki a korábbi büntetése próbaideje alatt is árulta a drogot.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a férfi, miután korábban már kábítószer-kereskedelem miatt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, még a próbaidő alatt, megélhetését többféle kábítószer – marihuána, amfetamin, illetve ecstasy tabletták – rendszeres kereskedelméből biztosította.

P. Gábor a VI. kerületi tartózkodási helyén “készletezte” a drogot és – előzetes telefonos egyeztetést követően – ott is értékesítette vásárlói részére. A fővárosi rendőrök 2022. június 9-én fogták el a férfit, akinek a lakásában jelentős mennyiségű, és több millió forint értékű kábítószert, valamint az azok méréséhez, adagolásához és csomagolásához használt eszközöket (digitális mérleget, fóliázógépet, simítózáras tasakot), valamint csaknem 7 millió forintot és több mint 4000 eurót foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést és pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást kért a jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettével vádolt dílerre. A főügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelje el a vádlott korábbi, kétéves börtönbüntetésének végrehajtását. A férfi korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik