Belföld

Magyar Péter nyílt levelet írt Dobrev Klárának, Deutsch Tamásnak

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Közös fellépésre buzdította a másik két EP-listavezetőt. Dobrev Klára szerint komolyabban kell venni a választási vitát.

A Tisza Párt politikusa, EP-listavezetője Facebook-oldalán emlékeztet rá, hogy eredetileg Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel akart vitázni a köztelevízióban, mert miniszterelnökként ők ketten tették „a második legszegényebb és a legkorruptabb uniós országgá Magyarországot”. Mivel ők pártjuk EP-listavezetőit küldték maguk helyett, ezért Dobrev Klárának, Deutsch Tamásnak szól nyílt levele.

Magyar Péter ugyanis azt gondolja, egyetértenek abban, hogy

egy ilyen élő vita megrendezésére csak az adófizetői százmilliárdokból működő »köz«televízióban kerülhet sor, amelynek adása eljut minden magyar állampolgárhoz.

Mivel az állami médiában régóta nem rendeztek élő, valódi választási vitaműsort (valószínűleg nem véletlenül), most sem érkezett jelzés, hogy terveznének ilyet, azt kéri, hárman, közösen szólítsák fel

a »köz«média vezetését, hogy teljesítsék a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségüket és a napi szintű hazudozás, aljas propaganda mellett tegyék lehetővé a június 9-i választás előtt az élő vitaműsor megrendezését.

Dobrev Klára: Több komolyságot a választási vitának!

A DK politikusa közösségi oldalán úgy reagált, hogy komolyabban kell venni a választási vitát, az ugyanis az egyik legfontosabb demokratikus hagyomány. Szerinte az, aki az elmúlt években nem barlangban élt, pontosan tudja, hogy az állami tévében akkor lesz vita, ha Orbán Viktor engedélyezi.

Aki kizárólag oda menne el, az Orbántól teszi függővé a vitát.

Dobrev Klára szerint lehet vitázni a köztévében is, de az annál sokkal nézettebb RTL-en és a milliós elérésekkel rendelkező Partizánon is, „meg kellene tisztelni azokat is, akiket nem Rogán Antal irányít”, ezért várja Deutsch Tamást és Magyar Pétert az RTL, a Partizán, a Blikk és az ATV vitáján, és természetesen ott lesz, ha a „közmédia” mégis szervez vitát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik