A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Jogsértés, hogy kiszivárgott az OMSZ esetlapja Magyar Péterről, folyik a vizsgálat

Gulyás szerint nem állunk rosszul a 47 ezres kórházi várólistával

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Economx gazdasági lap az államháztartási hiány gyorsjelentésére kérdezett. – Hogyan sikerült csökkenteni a hiányt tavalyhoz képest – kérdezte az újságíró, megjegyezve, hogy a büdzsé elszállt, mert átlépte azt a mértéket, amit egész évre terveztek.

– A bevételek nőttek tíz százalékot is megközelítő mértékben, nem a kiadások – mondta Gulyás. A 4,5 százalékos éves hiánycél szerinte reális.

A 47 ezres várólistával kapcsolatban a politikus kifejtette, erről fognak tárgyalni, de szerinte

nemzetközi összehasonlításban nem rossz a helyzet.

Hatvan napnál tovább három területen kell várni. A Covid után 90-100 nap volt a szürkehályog műtétnél a várólista, most ennél alacsonyabb a szám, a csipőprotézis esetében 270 napról 124 napra csökkent a várólista, a térdprotézisnél pedig 239 napot kell várni a kezelésre.

Az ipari termelés 10,4 százalékos visszaesést jelez tavalyhoz képest, aminek az oka a német gazdaság visszaesése – derült ki Gulyás szavaiból, de szerinte az elemzői várakozásokhoz képest összességében jobb gazdasági növekedési adatok érkeztek.

Az üzemanyagárak kapcsán valószínűleg a kiskereskedelmi árrés csökkenése miatt mérséklődhettek az árak – jelentette ki a miniszter.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik