A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Jogsértés, hogy kiszivárgott az OMSZ esetlapja Magyar Péterről, folyik a vizsgálat

Gulyás nem tudott arról, hogy az iráni exelnök a Miniszterelnökséghez tartozó közszolgálati egyetemen adott elő

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Azzal kapcsolatban kérdezett a 24.hu, hogy a mentőszolgálat esetlapja nyilvánosságra került. Ez akkor készült, amikor Varga Judit volt igazságügyi miniszter kihívta a mentőket volt férjére, Magyar Péterre. Gulyás szerint különleges személyes adatról van szó, nyilvánvaló jogsértés történt, vizsgálat is folyik. Az OMSZ vezetőjének le kell-e mondania? – kérdezte kollégánk, mire a politikus azt mondta, várjuk meg a vizsgálat eredményét, mert az esetlap szerinte nem csak a mentőszolgálattól kerülhetett ki, bár az nem derült ki, hogy még kitől. Arra a kérdésünkre, hogy mit szólna Gulyás, ha az ő egészségi adatai jelennének meg a sajtóban, úgy válaszolt: volt olyan újságíró, aki az ő gyógykezeléséről valótlanságokat állított, közszereplőként mégsem tett ellenlépéseket.

A kínai keresztényüldözésről beszélnek-e Hszi Csin-pinggel? – kérdeztük, mire Gulyás azt mondta, hogy a délutáni tájékoztatón beszámolnak a tárgyalásról. A kínai elnök testőrsége és a vele érkező biztonsági emberek nem igazoltathatnak senkit Budapesten – jelentette ki.

Gulyás előzetesen nem tudott arról, hogy az iráni exelnök a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adott elő, és szerinte ez bizonyítja, hogy a felsőoktatás autonóm módon működik. Ugyanakkor helyesebbnek tartotta volna, ha az állami egyetem tájékoztatást ad a látogatásról, bár ezt nem várja el.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik