Belföld

Deutsch Tamás: kész vagyok valamennyi listavezetővel vitázni

„Négy európai parlamenti választás Magyarország európai uniós történetében, négy Fidesz-KDNP siker. Azt gondolom, kellő alázattal, hogy az ötödik választás is Fidesz-KDNP sikert fog hozni” – válaszolta az RTL kérdésére Deutsch Tamás, a kormánypártok EP-listavezetője  Miskolcon.

A csatorna bővebben is kitérte Deutsch véleményét a közelgő EP-választásról és az erőviszonyokról, a Fidesz politikusa különösen magabiztosan nyilatkozott. Emlékeztetett, hogy a legutóbbi választáson a kormánypártok 13 mandátumot szereztek meg a lehetséges 21-ből. Szerinte ez az eredmény nemcsak megismételhető, de felül is lehet múlni.

A 13 mandátum az egy komoly választási siker volt, ennél már csak az a jobb eredmény, ha 14 vagy 15 mandátumot szerzünk. Én az ilyen jó választási szereplést sem tartom kizártnak

– fogalmazott.

Deutsch Tamást a régóta levegőben lógó vitákról is kérdezték a többi listavezetővel. Erre ő kijelentette, a vitát fontos dolognak tartja, ezért kész bármelyik listavezetővel vitázni.

De én úgy látom, hogy a dollárbaloldal, az ellenzék listavezetői a vitáról akarnak vitát folytatni, én ebbe nem fogok belebocsátkozni. Kész vagyok vitázni, fontos kérdés, a technikai kérdéseket pedig nyilvánvaló, hogy a listavezetők szakértő munkatársai tudják egymással egyeztetni

– mondta Deutsch, ezzel együtt nem adott egyértelmű választ arra, hogy leül-e vitázni június 9-e előtt akár Dobrev Klárával, akár Magyar Péterrel.

A kormánypártok listavezetője elmondta még azt is, hogy szerinte nagyon nagy előnyben vannak, mert a magyarok ma párthovatartozástól függetlenül azt tartják az EP-választás legnagyobb tétjének, hogy felerősödik-e a magyar kormány békepárti narratívája az Európai Parlamentben. Ez pedig Deutsch szerint az ő malmukra hajtja a vizet.

Kapcsolódó
Magyar Péter nyílt levelet írt Dobrev Klárának, Deutsch Tamásnak
Közös fellépésre buzdította a másik két EP-listavezetőt. Dobrev Klára szerint komolyabban kell venni a választási vitát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik