A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Jogsértés, hogy kiszivárgott az OMSZ esetlapja Magyar Péterről, folyik a vizsgálat

A tibeti zászló letakarásáról

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy a GDP-növekedés duplája lenne, ha nem lenne háború Ukrajnában, ehhez képest 0,3 százalékot jelentene ez a konvergencia program szerint. Gulyás szakmailag tarthatatlan álláspontnak tartja, ha valaki a háború végének gazdasági hatásait 0,3 százalékra méri, de közölte, utána fog nézni a kérdésnek.

Frissítünk!

A Pénzügyminisztérium lapunkhoz eljuttatott állásfoglalásában azt írta, hogy „a szomszédunkban zajló háború lezárására és elhúzódására is számos lehetséges forgatókönyv létezik. Éppen ezért a Pénzügyminisztérium is többféle forgatókönyvet készített, amelyben ezek lehetséges gazdasági hatásait számította ki. A Programban jelzett egyik lehetséges forgatókönyv azzal számolt, hogy az ukrán-orosz háború rendeződése már novembertől is eredményezhet 0,3%-os gazdasági bővülést. Ez a teljes évre vetítve duplázhatja a gazdasági növekedést.”

A kínai elnök látogatására készülve zászlóháború bontakozott ki: piros sapkás kínaiak vonták kérdőre egy EU-s zászló miatt Tompos Márton momentumos képviselőt, a Gellért hegyen pedig letakarták a tibeti zászlót egy kínaival. Ez nem sérti Magyarország szuverenitását, a szólás- és véleményszabadságot? – kérdezte a HVG. Gulyás erre azt mondta, sem a tibeti, sem a kínai zászlótól nem érzi úgy, hogy a szabadságjogai sérülnének. Gulyás szerint egyelőre azt érdemes kivizsgálni, valóban történt-e olyan eset, mint amelyről Tompos Márton beszélt.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik