Belföld

Polgármesterjelöltként indul Szegeden a 271 milliós csalással vádolt volt MSZP-s képviselő

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Elege van a pártok közötti viszályból, és tenni a városért, ezért elindul Szegeden polgármesterjelöltként Joób Márton, a korábban Botka László frakciójához tartozó, ma már független önkormányzati képviselő, írja a Telex.

A háromszoros világbajnok kenus a szegedi Városháza előtt csütörtök délelőtt jelentette be döntését. A Szögedi Polgárok Egyesülete támogatja, amely mind a 19 körzetben állít jelöltet. A listát pénteken teszik közzé, szombaton pedig elkezdik az aláírásgyűjtést.

Képviselői csapatunk nem politikai oldalak mentén szerveződött, hanem városi ügyek mentén kívánunk dolgozni. Baloldali és jobboldali érzelmű jelöltjeink is vannak

– mondta a képviselő a lap tudósítása szerint.

Joób Mártont 271 millió forintos csalással vádolják. A vád szerint egy négy megyében működő bűnszervezetet hoztak létre, hogy a műsorújság kiadásával és szórólapterjesztéssel foglalkozó cégét a piacon tudják tartani. Az ügyészség szerint nem fizettek rendesen adót, fiktív számlákat adtak ki és fogadtak be, valamint a munkavállalóik után is alig fizettek járulékot.

Az elsőrendű vádlott Joób Mártonra kilenc év fegyházbüntetést kért az ügyészség, de a képviselő továbbra is kitart ártatlansága mellett.

Lapunk 2019-ben, a vádemelés előtt készített vele interjút:

Kapcsolódó
Joób Márton: Egy tízgyerekes családhoz némi lazaság is kell
Háromszoros kenuvilágbajnok, a szegedi MSZP-frakció és a Hit Gyülekezetének tagja. Bár még csak 36 éves, februárban már a tizedik gyereke született meg, és nem is szeretnének ennyinél megállni. Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik