Belföld

Képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson a megvakított kemecsei nő bátyja

Balázs Attila / MTI
A kemecsei városháza ünnepélyes átadásán készült fotó 2015 novemberében.
Balázs Attila / MTI
A kemecsei városháza ünnepélyes átadásán készült fotó 2015 novemberében.

Politikai pályára készül annak a fiatal nőnek a testvére, akit mindkét szemére megvakított egykori élettársa – írja a Bors. Lakatos Róbert összegyűjtötte az önkormányzati és a kisebbségi önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, így az ő neve is szerepelni fog június 9-én a szavazócédulákon.

A nyolc tagú képviselő-testületbe függetlenként szeretne bekerülni Lakatos Róbert, és kisebbségi képviselőként is tevékenykedni szeretne az elkövetkező öt évben.

Mint az első helyi roma diplomás, közelről ismerem az embereket közvetlenül érintő problémákat. Ápolóként és szociális munkásként is sok tragédiával szembesültem. Jelenleg a jogi egyetemre járok

– mondta a Borsnak Lakatos Róbert. Fontosnak tartja a szenvedélybetegek segítését, a dizájnerdrogok terjesztésének megállítását, és egy szociális bizottság létrehozását.

A fiatalokat itthon kell tartani. Erősíteni kell a közbiztonságot térfigyelő kamerák beszerzésével, gyalogos átkelőhelyeket biztosításával, a jó közvilágítással. Fontosnak tartom, hogy városunkban legyen Roma Holokauszt Emlékmű felállítva, mert az emlékezés hozzájárul az autonómiánkhoz

– nyilatkozta Lakatos Róbert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik