Belföld

A vonatot megállítva Lellén kapták el a fogolyszökést elkövető nigériai férfit

ÜGYÉSZSÉG
ÜGYÉSZSÉG

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy harmincas éveiben járó nigériai férfival szemben kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elkövetett fogolyszökés vétsége miatt. Az ügyet gyorsított eljárásban tárgyalták.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi levette magáról a nyomkövető eszközt, és a Kaposvári járást elhagyva igyekezett külföldre menekülni az ellene folyó büntetőeljárás elől.

A vádirat szerint a kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt, melyet a Fővárosi Törvényszék legutóbb azzal hosszabbított meg, hogy a vádlott Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, és mozgását az illetékes rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kell ellenőriznie.

A ténylegesen egy kaposvári környéki faluban tartózkodó férfi azonban 2024 márciusának végén a kezére rögzített technikai eszközt eltávolította, majd tömegközlekedéssel először Kaposvárra utazott, ahonnan előbb Budapestre, majd Németországba kívánt tovább menni. A férfit a Fonyódi Rendőrkapitányság rendőrei – a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállítva – elfogták és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottat őrizetbe vétele alatt bíróság elé állította. A Kaposvári Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 70 nap elzárásra ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik