Belföld

„A nő kutyái rágták szét a gázcsövet!” – állítja az exét felrobbantani akaró férfi

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a férfi, aki betört a volt szerelme házába és kilyukasztotta a gázcsövet azért, hogy a kiáramló gázzal megölje a nőt. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az első fokon kilenc évre ítélt férfi büntetését.

Az ítélet szerint a férfi és a nő között 2021 nyarán szerelmi kapcsolat alakult ki, de ez az év végére megromlott a férfi italozása miatt. Bő két évvel ezelőtt azonban ismét felvették egymással a kapcsolatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség  tájékoztatása szerint férfi betört a nőhöz, amíg az dolgozott, majd kilyukasztotta a tűzhelyhez csatlakozó gázcsövet több helyen is azért, hogy a kiáramló gázzal megölje a nőt.

Amikor a nő hazaért, észlelte az erős gázszagot, észrevette a megrongált gázcsövet, ezért elzárta a gázt, és kiszellőztette a lakást. A férfi a nő kutyáira fogta a gázcső megrongálását. Amikor másnap a nő elment dolgozni, akkor a férfi az ablakon keresztül visszament a lakásba  és megint kinyitotta az elzárt gázcsapot, a nő kölyökkutyáit pedig magával vitte.

A délelőtt folyamán a nő az egyik munkatársával hazament, hogy a sérült gázcsövet kicseréljék, azonban a házba lépve azonnal észlelte a gázszagot. A nő elzárta a gázcsapot és értesítette a rendőrséget.A gáz berobbanása közvetlenül veszélyeztette volna a lakóházban élő nő életét. Az ítélet ellen az elkövető és a védője elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint ugyanakkor az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. A férfi szándéka a  gázcső több helyen való kilyukasztásával és a gázcsap megnyitásával mindkét napon a nő életének kioltására irányult. A gázrobbanás elmaradása csupán a véletlenen múlott, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik