Belföld

A Jobbik főpolgármester-jelöltje visszalép Vitézy javára

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A mai nappal felfüggesztem a főpolgármester-jelölti kampányomat, és arra kérem a támogatóimat, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot támogassák – jelentette be az Indexnek Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, miután részt vett Vitézy Dávid programbemutatóján.

Brenner Koloman úgy látja, hogy Vitézy Dávid személye és szakmai elhivatottsága garancia lehet arra, hogy a polgárok valódi problémáit meghallva, és nem a pártközpontokból diktált megoldásokkal álljon elő.

Nem értek mindenben egyet Vitézy Dáviddal, az én programomnak hangsúlyos eleme volt például a méltányos autóhasználat, de sok közös pont is van.

A tegyük rendbe a közbiztonságot programpontom hasonlít a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó javaslatra – mondta.

Abban is egyetértenek, hogy a külső kerületeket erőteljesebben meg kell jeleníteni a fővárosi politikában, mert Budapest nem csak a belvárosról szól. – A korrupciós ügyek kivizsgálását, valamint bérlakások építését a mini-Dubaj helyett szintén javasoltam és támogatom. Sok olyan pontja van a programomnak, amelyeknél úgy gondolom, ha Vitézy Dávid lesz a főpolgármester, megvalósíthatók lesznek – jelentette ki a Jobbik politikusa.

A közlekedési szakember a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP jelöltjeként indul a választáson. Brenner Koloman arra a kérdésre, hogy visszalépése mögött van-e Jobbik-LMP megállapodás is, leszögezte: „Ez Vitézy Dávidról és a programokról szól. Épp azt szeretném, hogy ne pártközpontokból irányított szekértáborok adják a főpolgármestert, hanem egy polgári értékrend szerint működő, a budapesti polgárokért és a közjóért dolgozó városvezető legyen. Ahogy felsoroltam, több programpontunk is egyezik, ezért támogatom Vitézy Dávidot, ugyanakkor az EP-választáson mindenkit arra buzdítok, hogy Róna Péterre és a Jobbik-Konzervatívok listájára szavazzon, Róna Péter többek között azon dolgozna Brüsszelben, hogy a fővároshoz és más önkormányzatokhoz is eljussanak az uniós források”.

A június 9-i választáson Karácsony Gergely újrázását a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is támogatja. A Fidesz-KDNP jelöltje Szentkirályi Alexandra, aki szerdán nyitotta kampányát. A Mi Hazánk Mozgalom Grundtner Andrást indítja.

Vitézy Dávid ma tartotta meg főpolgármester-jelölti programismertetőjét, amelyben arról beszélt, hogy Budapest nem fejlődik. Kifejtette, hogy Budapestet a főpolgármester a kormány-ellenzék nagy háborújának szimbolikus terepévé, pártpolitikai csataterévé tette, és persze ehhez örömmel asszisztált a kormány is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik