Belföld europoli

A zöld frakcióba ül be a Kétfarkú Kutya Párt, ha az EP-be jut

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakcióhoz (Greens/EFA), azon belül pedig a külön csoportként működő Európai Kalózokhoz csatlakoznak a Kétfarkú Kutya Párt képviselői, amennyiben mandátumot szereznek a június 9-i EP-választáson, derült ki a párt közleményéből.

Az MKKP szerdai taggyűlése támogatta, hogy a párt listavezetőiként induló Le Marietta, Törley Kata és Juhász Veronika tagsági tárgyalást kezdeményezzenek a zöld frakcióhoz tartozó Európai Kalózok Pártcsaláddal, továbbá a tárgyalókat felhatalmazta az együttműködés részleteiben való megegyezésre.

A kalózok több kérdésben is. hozzánk hasonlóan gondolkodnak. Ilyenek a közvetlen demokrácia kiterjesztése, a részvételiség mélyítése, az átláthatóság növelése és a korrupció elleni küzdelem

– áll a közleményben.

Mikulás Peksa, a Cseh Kalózpárt alelnöke, valamint az európai parlament képviselője üdvözli a Kutyapárt közösségének a szerda esti döntését. Szerinte a csehek és a magyarok szinte unokatestvérek, együtt vívunk, és nagyon örül, hogy a Kutyapárt képviselőivel kiegészülve még több magyarral tudnak majd együtt vívni és együtt szívni az Európai Parlamentben.

Peksával a füvezés világnapján, április 20-án a Million Marijuana March budapesti rendezvényén is lehet találkozni, melyen Le Marietta szervezésében az európai uniós drogpolitikáról fognak beszélgetni. Az eseményre az MKKP Deutsch Tamást, a Fidesz európai listavezetőjét is meghívta, de egyelőre nem jelezte részvételi szándékát.

A párt taggyűlése arról is döntött, hogy polgármesterjelöltet állít Erzsébetvárosban: a DK-s Niedermüller Pétert Terdik Roland, az MKKP kommunikációs vezetője hívja ki.

Kapcsolódó
Újabb kerületben indít polgármesterjelöltet a Kétfarkú Kutya Párt
Niedermüller Péternek is lesz kutyapárti kihívója.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik