Belföld

„Nem adattuk el a lakását, nem mondattam le” – reagált volt párttársa a korábbi DK-s alpolgármester súlyos vádjaira

Facebook / Rózsa László Péter
Facebook / Rózsa László Péter

Rózsa László Péter döbbenetesnek nevezte volt párttársa, Hazai Iván András, Óbuda egykori, DK-s alpolgármesterének állításait, miszerint kiforgatta őt a vagyonából.

A jelenleg is önkormányzati képviselőként tevékenykedő Rózsa Facebook-bejegyzése szerint átlagos buszvezető volt 2017-ben, amikor megkereste Gyurcsány Ferencet, hogy segítséget kérjen tőle a sérült kisfia ügyében. Ő volt az egyedüli, aki meghallgatta őket, és segítséget is ajánlott: közösen készítettek egy kisfilmet, „hátha a média felkapja”, Gyurcsány segítségét pedig Rózsa szerette volna meghálálni. Itt jött a képbe Hazai Iván András, a III. kerületi DK elnöke, ugyanis Rózsa azt a feladatot kapta, hogy segítsen neki plakátolni, szórólapozni.

Rózsa állítása szerint sokat beszélgettek, és Hazai bevezette őt a politika világába, DK-tag lett, és képviselőnek is megválasztották, sőt baráti viszony is kialakult közöttük.

„András nagyon rendes volt, mert amikor anyagilag rosszul álltunk, mindig kisegített, amit mindig visszafizettem neki” – emlékezett vissza Rózsa. Hazai ezzel szemben azt állította, hogy összesen több mint 40 millió forintot adott Rózsának, aki volt, hogy havi 400 ezer forintra tartott tőle igényt, és akinek idővel a karmai közé került, Rózsa zsarolta őt, sőt a fiatal férfi fizikailag is bántalmazta, rettegésben tartotta. A Jelen cikke szerint az ügyet a rendőrség zsarolás és csalás gyanújával továbbította az ügyészségnek.

Rózsa szerint Hazai valóban támogatta gyermeke fejlesztéseit, de „ezt ő magától ajánlotta fel, nem állt semmilyen kényszer alatt, sohasem fenyegettem meg és nem zsaroltam meg, hogyha nem ad pénzt, ez és ez fog történni.” Szerinte közösen akartak egy italdiszkontot nyitni, mindketten felvettek banki hiteleket. „Nem zsarolta meg őt senki, ő vette fel maga.” Egymásnak voltak a kezesei is.

Benett kisfiamat kikellett még vinnünk Amerikába vizsgálatokra, ekkor már nem szerettünk volna gyűjteni a kiutazásra, hiszen kétszer is segítettek az emberek, illetve alapítványok Benettnek. Hitelt sajnos már nem kaptam. András felajánlotta, hogy segít, én elfogadtam. Annyira hálásak voltunk Dórival, a feleségemmel, hogy megkérdeztük Andrást, hogy lenne-e kedve kijönnie velünk Amerikába, hiszen ő miatta jut ki Benett a vizsgálatokra. András igent mondott. Megkértük az időpontokat a kórháztól, 6 repülőjegyet vettünk, 6 főre foglaltunk szobát, és így tovább és tovább

– fogalmaz Rózsa a bejegyzésben.

Azt is írja, hogy Hazai egy alkalommal megfogdosta a felesége fenekét, ami felháborította őt, illetve állítása szerint más nőket is zaklatott az idős férfi, és ez vezetett viszonyuk megromlásához.

Együtt léptek ki a DK-ból, Rózsa nem értett egyet „az elnyomással, a semmittevéssel, azzal a nézettel, amit elkezdtek képviselni, András pedig a Jobbikkal való szövetség miatt.” Tíz emberrel alapították meg a Valódi Demokrata Pártot, Rózsa szerint senki nem mondhatja azt, hogy Hazai kényszerítve lett volna, mert ő intézett mindent.

Rózsa nem érti, hogy Hazai miért jelentette fel, „hiszen nem adattuk el a lakását, nem mondattam le, nem adattam el vele a nővére lakását, a telket közösen vettük, bár azt mondta ne írassuk a nevére az államkincstár miatt, ő támogatta a kisfiamat, ő segített kijutni Amerikába. Most pedig ő az, aki szörnyként állít be, ő az aki gyaláz, szapul és hazudozik rólam!”

Kapcsolódó
Jelen: mindenét elvesztette Óbuda volt DK-s alpolgármestere, akit volt párttársa hálózott be
A most egy gyorsétteremben dolgozó Hazai Iván András a vallomásai szerint összesen 40 millió forintot adott át volt párttársának, aki jelenleg is képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik