Belföld

Uniós előrejelzés: három mandátumot szerezhet Magyar Péter pártja

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Magyar Péter pártja az előrejelzések szerint három mandátumot szerezhet a közelgő európai parlamenti választáson – írja az Euractiv. A cikk szerint Magyar nem a Fidesztől, hanem az ellenzéktől „vesz el” helyeket.

Az előrejelzés szerint a Fidesz 10 mandátumot szerez majd, a DK és a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA), vagyis Magyar pártja 3-3 mandátumot, a Kétfarkú Kutya Pártnak két mandátum juthat, míg a Momentum, a Mi Hazánk és a KDNP egy-egy mandátumot szerezhet.

Magyar Péterék április 10-én adták be pártjuk nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amely rövid időn belül jogerőre emelte a TISZA Párt nyilvántartásba vételi kérelmét. A TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt öndefiníciója szerint egy ideológiamentes formáció és jobbközép pártként középutas politikát folytat. Magyar április 17-én országjárásra indul, Békés vármegye lesz az első állomás, később Budapest, majd Baranya vármegye következik, április 20. után pedig terveik szerint teljes sebességre kapcsolnak és végigmennek az egész országon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik