Belföld

Lekapták a házról a régi cserepeket, majd leléptek az anyagvásárlásra kért 840 ezerrel

Sikkasztás miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a kunhegyesi férfit, aki lebontotta a régi tetőt egy családi házról a társaival, majd lelépett az anyagvásárlásra kért pénzzel.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi 2022 nyarán álnéven hirdetett szakszerű tetőfelújítási munkákat.

Egy tiszakécskei háztulajdonos fel is vette a kapcsolatot a vállalkozóval, aki két társával meg is jelent nála két nappal később, hogy felmérjék a munkát. 1 millió 650 ezer forintért el is vállalták a tetőcserét azzal, hogy abban a felhasználandó anyagok ára és a munkadíj is benne van. 

A páros néhány nap múlva ismét megjelent a háznál, ahol a vádlott 840 ezret kért anyagvásárlásra. A tulaj azonban csak úgy adta át neki a kért összeget, ha már megkezdték a munkát. Nos a vállalkozó és két munkás nagy szorgosan már másnap hozzá is látott leszedni a régi tetőcserepeket.

Ekkor a megrendelő átadta a kért előleget a vállalkozónak, aki a pénz átadásáról készített elismervényt a hirdetésben szereplő álnéven írta alá. Az átvett előlegből a vállalkozó és a társa mintegy 100 ezer forint értékben valóban vásárolt alapanyagot, amit le is szállítottak. Embereik még aznap lekapták az összes cserepet a tetőről, majd félbehagyták a munkát, és soha többé nem jelentek meg.

Az előlegből fennmaradó összeget szépen elosztották egymás között, és felélték. A ház tulajdonosa kérte a kára megtérítését. A nyomozás során két férfi vállalta a jóvátétel megfizetését, ezért az ügyészség felfüggesztette az eljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

Egyikük azonban az első részlet megfizetése után felhagyott a további teljesítéssel, ezért vele szemben folytatni kell a büntetőeljárást. Az ügyészség közérdekű munka kiszabását kérte rá azzal, hogy a bíróság kötelezze a kár megtérítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik