Belföld

„Haver, hagyjuk ezt az egészet. Ez itt van, igyatok egy kólát” – mondta a rendőrnek, és egy kétezrest gyömöszölt a zsebébe

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kétezer forinttal próbálta megkenni a vele szemben intézkedő kőbányai rendőröket egy román férfi, miután kiderült, hogy körözik a kocsiját.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a Kőbányán szolgálatot teljesítő rendőrök észrevettek egy autót, aminek hiányzott az elülső hatósági jelzése, sérült volt a hátsó lökhárítója és az egyik hátsó lámpája, továbbá üvegtörmelék volt mellette az úttesten.

A rendőrök igazoltatták az autó mellett álló harmincas férfit. Ekkor derült ki, hogy a jármű és annak rendszámtáblája körözés alatt áll. Ekkor a romániai férfi odalépett az egyik rendőrhöz, majd egy kétezrest próbált meg az egyik rendőr zsebébe tenni, miközben közölte vele:

Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen! Ez itt van, igyatok egy kólát!

A rendőr közölte vele, hogy hagyja abba a vesztegetési kísérletet, mert az bűncselekmény, de ennek ellenére a pénzt a rendőr zsebébe tette, azért, hogy fejezzék be a vele szembeni intézkedést, és távozzanak a helyszínről.

Az nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének elkövetése miatt – gyorsított eljárásban – szerdán bíróság elé állította. Az ügyben a Fővárosi Törvényszék dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik